Már elég régen volt az utolsó receptes bejegyzésem, és gondoltam, hogy a brownie-t nem hagyhatom ki ebből a dologból, hiszen annyira finom és csokis és finom és csokis is és persze finom is. ^^ Egyébként aki csinált az tudja, hogy nem olyan nagy vasziszdasz, csak figyelni kell egy két apróságra, majd lentebb leírom, hogy is készültek ezek a csodás kis csokis kockák. Amúgy olyan furcsa, én csak nem olyan rég találkoztam a "blondie" nevezetű sütivel, nagyon tetszett a neve, de még nem próbáltam ki, most még maradtam a fincsi csokisnál.
Szerintem egyébként szépre sikeredett a végeredmény, bár még csak most csináltam másodszorra, de úgy meginspiráltak, hogy rögtön be kellett fotózzam őket! :)
Recept:
30 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 db tojás
Elkészítés:
A csokit összetörjük, majd vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal, ha fényes, levesszük és félretesszük. Addig a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A kissé kihűlt csokit a tojásos keverékhez adagoljuk, viszont figyelni kell, hogy a csoki ne legyen túl meleg, mert megsüti a tojásokat. Ha összekevertük, beleszitáljuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Egy alufóliával sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (ha szeretnénk picit különlegesebbé tenni, a sütés előtt megszórhatjuk darabolt mogyoróval/dióval/mandulával), majd a 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre (de érdemes figyelni, és egy fogpiszkálóval megszurkálni).
Én madártejes fagyival ettem, de legutóbb vaníliasodót készítettünk hozzá. ☺
Ti szeretitek a brownie-t? Szoktatok csinálni? :*
Szeretettel, Brigi♥
Huhhh alufóliával bélelt? Ilyenről még nem hallottam, max ha steak burit kell sütni, de amúgy én mindig sütőpapírt használok.
VálaszTörlésA kép alapján lehet, hogy picit túlsütötted, én személy szerint szeretem, ha a közepe kicsit folyósabb, mert ugye a recept lényege is az, hogy nem kell teljesen megsütni. :) Én Philadelphia krémsajtot szoktam tenni a közepébe vagy oreo kekszet, ha natúran csinálom, akkor karamell szósszal szoktam tálalni vagy nagyon finom eperöntettel is. :)
Az a helyzet, hogy nem volt itthon más csak alufólia, lehet átírom, de egyébként nem volt vele semmi gond. :) Karamell szósszal kipróbálnám!
TörlésNekem is csak azért volt fura mert az olyan könnyen szakad. Van egy szuper karamell szósz receptem, be is linkelem. ;)
Törléshttp://moonangelstories.blogspot.hu/2014/09/recept-sarok-sos-karamell-szosz.html
Köszönöm, mindenképp kipróbálom! ☺
TörlésNagyon gusztán néz ki, ügyes vagy!:) Én ettem már de itthon még nem mertem vele megpróbálni. Viszont ez a recept nagyon tetszik, sőt mostanság egyre több sütős-főzős blogra is feliratkoztam szóval betáraztam tuti sütireceptekből.:D A képek szuperek lettek megint.
VálaszTörlésMindenképpen próbáld ki! Köszönöm szépen! :*
TörlésHűűűha! Ezek valami szuperül néznek ki! Most rendesen megéheztem és irigylem a sütési tudásodat.:D Én csak enni járok be a konyhába. De majd talán nyáron belevetem magam a konyha titkaiba. ;)
VálaszTörlésDe aranyos vagy köszönöm! Szerintem igazán nem nehéz, főleg ha követed a receptet! Meg ha el is rontod, nem történik semmi baj ☺
Törlés