2016. október 3., hétfő

Répatorta van?



Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy megint nem volt poszt egy hónapig, de sajnos ez a sulikezdés senkinek sem kedvez, ráadásul voltak itt még kisebb nagyobb problémák és boldogságok is az életemben, de úgy látszik lassan minden helyre áll, s ez a legfontosabb. Nem szeretnék több kihagyást, főleg nem egy hónaposat, hiszen ez nekem sem jó, mindig olyan hiányérzetem van, s bűntudatom, amikor nem tudok Nektek írni. Remélem még vagytok itt páran, akik szeretnétek az írásaimat látni, hiszen szeretettel írok mindig és abban reménykedem, hogy a posztjaim tetszenek, inspirálnak vagy esetleg segítenek rajtatok.
Ezúttal egy recepttel készültem, hiszen a rossz időkben is kell egy kis finomság, ami feldobja a kedvünket. Ráadásul elég őszies süteménynek is tartom, hiszen olyan kis hangulatos sütni a sok répával és (kicsit kevesebb) fahéjjal. Ezekben az esős vagy nagyon ritkán szeles, de napsütéses napokban jó ilyen kis "könnyedebb" süteményeket készíteni és megenni is. Alig várom már a tökös időszakot, lehet, hogy kipróbálom azzal is ezt a receptet, szerintetek milyen lenne?

Hozzávalók ( 28 cm-es tortaformához):
20 dkg liszt
25 dkg sárgarépa
20 dkg porcukor
4 db tojás
2 dl étolaj
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, majd a sárgarépát lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, majd sárgájukat a porcukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a répát, az olajat, a megszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, a fahéjat és a citromunk héját. A tojásfehérjéket felverjük és a keverékhez adjuk. Ezt a masszát beletesszük a tortaformánkba, amit sütőpapírral béleltünk ki. 35-40 percig sütjük.


Ti ettetek már répatortát? Szeretitek? 
Ui.: Nyuszika, nálunk van répatorta, de már nem sokáig.

Szeretettel, Brigi♥

2 megjegyzés:

  1. Imádom a répatortát! ^^ Huhh.. Ezt a receptet meg kell jegyeznem az őszi időre, és elkészítenem. (: ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos Tőled, örülök, hogy megfogott a recept! ^^

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...