2018. augusztus 12., vasárnap

5+1 nyár végi program


Sziasztok!

Azon gondolkodtam, hogy ki mit csinál a nyár végén. Mindenki pihen és próbál lelkiekben felkészülni a sulira, az egyetemre, az új emberekre vagy akár a munkára? Esetleg programokat keres, hogy ne vesztegesse el a maradék időt, amikor még jó az időjárás? Tudom, hogy most még borzalmasan meleg van és az előrejelzés szerint még nem lesz hűvösebb, de ezt is ki kell valahogy bírni és ki is lehet. Ha az ember megfelelően szervezi a programjait, akár úgy is, hogy nem költ rájuk egy vagyont és még jól is érzi magát. 
Én még csak most megyek nyaralni, de még az Államalapítás ünnepe előtt hazajövök, így marad egy csomó időm, míg hivatalosan is vége a nyárnak. Persze én most csak a munka miatt aggódom, hogy találjak valami jót, amivel biztosan kereshetek annyit, amennyi elegendő a terveimhez. No, de ez mindegy is, hiszen boldog dolgokra kell gondolni, hiszen nyár van és szórakozzunk, akár kevés pénzért, esetleg ingyen is! 
Őszintén sok programot nem most kerestem meg, hanem én is kinéztem magamnak, vagy hírdetésben jöttek fel itt-ott és ilyenkor egyébként sokan elsiklanak felette, hogy hát ez csak egy esemény, majd utánanézek később, aztán el is van felejtve. 
Szóval most összeszedtem pár szuper programot az elkövetkező majdnem három hétre, ami még hátra van ebből a csodálatosan meleg hónapból. Általában a programok Budapestre vonatkoznak, hiszen én itt vagyok otthon, szóval nem annyira tudok rendes programot mondani, inkább csak helyeket, ahova ellehet utazni, ha van rá igény készítek egy ilyen posztot is! 

Mozi a Budapesti Árkád tetjén 

Már augusztus elejétől vetítik esténként a filmeket, egészen szeptember másodikáig. Ráadásul nagyon jó filmeket vetítenek, vannak régebbiek és újabbak is, a listát az oldalon található Facebook linkeken nézhetitek meg, heti leosztás formájában. Jövő héttől Leonardo DiCaprio hete lesz Egyébként 5000 Ft, viszont ezt megkapják a résztvevők levásárolható kupon formájában, emellett két 1 literes popcorn és két 0,5 literes üditő is jár a mozi mellé, a belépőt kocsinként kell fizetni. Sajnos vihar esetén törlik az aznapi programot, viszont nem annyira jellemző az időjárásra ez a viselkedés, esetleg szeptemberben. A filmeket este 8 órakor kezdik meg. Ezenkívül minden információt ezen a linken --> LINK, találtok. Lehet, hogy mi is elmegyünk Danival, még meglátjuk, viszont jónak tűnik ez a program.

Kép forrása

A Világ Múmiái Kiállítás 

Ezt már nagyon régóta várom, s szerintem a Body kiállítás meghosszabbítása miatt tolódott így ki a megnyitója, ami 16-án lesz. Sok híres múmiát, sok különböző országból, múzeumokból és magángyűjteményekből egyaránt hoztak ide erre a hatalmas kiállításra. Az  2200 négyzetméteren terül el a Király utcában. Embermúmiákon kívül állati maradványokat is kiállítanak. Sajnos, mint megtudtam fényképeket és videófelvételeket sem lehet készíteni a kiállításon. Nagyon szeretnénk rá elmenni, még a szüleim érdeklődését is felkeltette, úgyhogy megpróbálunk rá ellátogatni. A jegyárakról az alábbi linken találtok információkat, hiszen sok opciót tartogatnak, így inkább megmutatom, mintsem kiírom ide. LINK

Kép forrása

Magyar ízek utcája 2018

Budapest egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye, amely az Államalapítás ünnepén kerül megrendezésre, idén már kilencedik alkalommal. Itt rengeteg finom étel mellett az idei ország tortáit is megkóstolhatja a nagyközönség, a rendes és a cukormentes változatokat. Előbbi idén A Komáromi Kisleány elnevezésű lett, aminek a tésztája mézes-diós és ebbe került még körte, csoki, fahéj és gyömbér is, emellett pedig vaníliás krémmel lett megtöltve. 
A cukormentes változat emellett fehérlisztet sem tartalmaz, ennek a piskótája mandulát és chia-magot tartalmaz, a krém pedig meggyes-túrós. 
Mindkettő nagyon finomnak hangzik! 

Gozsdu Fashion Night

Már volt példa erre a sikeres rendezvényre, melyben ismert és elismert tervezők mellett feltörekvő tehetségek is bemutatják munkájukat. A Gozsdu udvarban megrendezett esemény teljesen ingyenes és nincs regisztrációhoz kötve. Augusztus 28-án rendezik meg és a tervezők két hullámban mutatják be a ruhákat, az egyik 19:00-tól a másik pedig 21:00-tól kezdődik. 
Emellett pedig a tűzijátékot sem érdemes kihagyni, hiszen minden évben csodás látványt nyújt. 

Kép forrása 

Állatkertek éjszakája

Sajnos ennek már picit borsosabb az ára, viszont sok kifejezetten erre az estére szánt programban vehetnek részt az odalátogatók. Egy jeggyel 4 helyszínre nyerünk belépést, s bár csak 4 óra : este 19:00-tól 24:00-ig van időnk minderre, elég kecsegtetően hangzik. A Fővárosi Állat-és Növénykert mellett a Holnemvolt Vár-ba, a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is beléphetünk a jeggyel. Ezeknek az ára felnőttenként 4200 Ft, gyerekeknek (14 éves kor alatt) 3200 Ft. 
Ha valaki esetleg csak az Állatkertbe szeretne menni, annak 3800, illetve 2800 Ft-ot kell fizetnie. Ezek az árak drágábbak, mintha nappal mennénk, de a programok kárpótolják az embert és egy ilyen lehetőség csak évente van, emellett a melegtől is megkíméljük magunkat. :) LINK

Kép forrása

+1
Debreceni virágkarnevál

Igaz, hogy nem vagyok vidéken jártas, de azért ez az egyik legnagyobb visszahangú program a nyáron. Sajnos nekem még nem volt alkalmam elmenni erre a csodára, pedig tervben van. Egyébként, előszőr 1966-ban rendezték meg, azóta pedig csak előnyére fejlődött a rendezvény. Ha ellátogattok a honlapra, akkor az évek híreit mindenképpen olvassátok el, olyan nosztalgikus érzést ad, és olyan kedves az egész. Egyébként én mindig figyelem a híradót, mert ott nagyon sokat szoktak róla mesélni, mindig látom, hogy mennyit készülnek rá, hogy mennyi pénzt és energiát felemészt ez a pár órás gyönyör, viszont a látogatóknak mindeképpen megéri. A felvonulás mellett vannak még programok, amiknek itt tudtok utánaolvasni: LINK

Kép forrása

Szeretnétek még hasonló posztokat látni tőlem? 
Nagyon szeretem a programokat, akármiről legyen szó!
Ti terveztek valamelyikre elmenni? 

Ölel, Brigi♥

2 megjegyzés:

  1. Én is ma tettem ki egy témához illő bejegyzést :D Nagyon tetszenek a program ötleteid, különösen az autós mozi fogott meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és láttam azt a posztot, nagyon jó a tied is! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...