2017. április 22., szombat

Succulents in a Jar | DIY



Sziasztok!

Még pár hete ráakadtam Pinteresten egy képre, amin hasonló pozsgások voltak némi üvegedényben elrendezve. Nagyon meghozta a kedvemet és az ihletemet, hogy én is készítsek hasonlót, így mikor az IKEA fele jártam vettem is hozzávalókat, nevezetesen a legnagyobb pozsgást, annak az üvegét, és a két kis mécsestartót (amik most nem mécsest tartanak). A köveket a Nagynénémtől kaptam, ő pedig valamelyik tengerparton szedte őket. A kerámia tálcát is ő ajándékozta nekem, amit Ausztriában vett az ottani IKEA-ban, mert itthon már nem lehet kapni. Köszönöm még egyszer!♥ 
Először nem is tudtam, hogy hogy fogjak hozzá, de aztán szerencsére sorjában kialakult. A kis faládikába csak belepakoltam azt a három szegény növényt a földdel és utána a köveket köréjük tettem. Inkább a tálcával és a másik edénnyel törődtem, hogy minél esztétikusabbak legyenek, remélem sikerült is, de ezt döntsétek el Ti! Azt a kis faládikát a piacról csentük el (persze engedéllyel), eredetileg eper volt benne, jajj és milyen finom volt! Amikor csináltam, az egészet kibéleltem egy zacskóval, hogy a nedves föld ne áztassa szét, és ne menjen tönkre, csak ezután tettem bele a dolgokat. 
Ezek a növények nem igényelnek túl sok vizet, bár rendszeresen kb. hetente egyszer-kétszer elég meglocsolni őket, s a napos helyeket részesítik igazán előnyben. Szeretem ezeket a növényeket, mert ugyan nincs virágjuk, mégis szép díszei lehetnek egy szobának.

nagy üveg (995 Ft), kis mécsestartók (395 Ft/4 db), nagy pozsgás (795 Ft) - IKEA
kerámia tálca, kövek - ajándék
kicsi pozsgások (tálca) - OBI (329 Ft/db)
kicsi pozsgások (farekesz) - Vásárcsarnok XV.
föld - Lidl  

Milyen növényeitek vannak? Szeretitek ezt a stílust? 
Sok puszi, Brigi♥

4 megjegyzés:

  1. Nekem is van egy bébi zebra kaktuszom (a magyar neve idétlen :D) de nem merem üvegbe tenni, mivel nem tud hova el folyni a felesleges víz, és nehogy be rohadjon. Pedig nekem is tetszik. :)
    Amúgy meglepően rosszul bírják a direkt napot, szóval jobb őket napos szobában tartani, de nem ott ahol legjobban égeti őket. Nem tudom tudod-e, de gondoltam szólok, mert én jártam már rosszul. Igaz én kilencedik emelet, napos oldalon lakok. :D
    Rajta kívül még vannak páran, főleg fűszerek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet! Oda tettem, ahol csak reggel éri a nap. Az öntözésnél pedig szerintem, ha figyelünk és nem árasztjuk el vízzel, akkor nem poshad be. :*
      Fűszereket mi is szeretnénk tartani, de eddig még nem sikerült oda eljutnunk :(

      Törlés
  2. Egy ideje nézegettem már a kis növényeket, hogy talán itthonra én is csinálnék hasonlót, viszont eddig sosem vettem rá magamat elmenni venni egyet. Talán egyszer valamikor végre ráveszem magam! (:
    Nagyon szép, és biztos hangulatos is most a környezete.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Szerintem merj venni, hiszen ha odafigyelsz rájuk, akkor nem mennek tönkre, és szerencsére nem is olyan drágák. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...