2020. augusztus 9., vasárnap

Személyes | A SZÜLINAPOMON IS CSINOSAN - Bonprix



Sziasztok!

A héten ünnepeltem a 21. születésnapomat, s bár eddig nem igazán volt példa arra, hogy az ünneplés mellé egy blogposzttal is készülök, ezúttal szerettem volna leírni a gondolataimat. Mivel már az Egyesült Államokban is nagykorúnak számítanék, nem tudtam elmenni szó nélkül emellett a jelentéktelennek tűnő huszonegyes mellett. Valamiért viszont egészen nehezen fogom fel ezt a számot, nagyon furcsa érzés, hogy már 3 éve volt a 18. születésnapom, mert a mai napig nem érzem idősebbnek magam, de ami a legviccesebb, hogy nem is nézek ki többnek sem. Az idegenek, akikkel a boltunkban találkozok és megkérdezik tőlem vagy Anyukámtól, hogy mennyi idős vagyok, szinte kivétel nélkül leesett állal közlik velünk, hogy 16-nak néztek és fogalmuk nem volt arról, hogy Anyunak már ekkora lánya van. Általában azt szokták kérdezni, hogy: "Ő a te lányod?" én pedig néha azt válaszolom, hogy "Nem, én a fia vagyok." csak, hogy a meglepődöttségüket még inkább fokozzam, aztán nevetünk egyet. 


Az évek során szuper szülinapokban volt részem, mindig családi összejövetelekkel ünnepeltünk és körülbelül 10 éves korom körül arra is átszoktunk, hogy saját magunk sütjük meg a szülinapi tortákat, mert egyrészt sokkal finomabb, másrészt olcsóbb is a boltinál. Egyszer-egyszer persze volt arra példa, hogy különleges, cukrász által készített tortát kaptam, ilyen volt az ominózus 18. születésnapomon is a torta, amikor is egy unikornis várt az asztalon, hogy azzal is jelezzem, hogy mennyire felnőttem.. 
Sokszor kísérleteztünk különböző ízesítésekkel és díszítésekkel, s bár legtöbbször jól sikerült, volt néhány kevésbé fotogén tortám is, de az ízük mindig szuper volt. 


Mivel az ember szülinapja csak bizonyos években esik hétvégére, megtanultam, hogy aznap szinte nem történik semmi érdekes (persze a drága szüleim és a barátom velem voltak most is és szebbé tették a napomat) többször volt, hogy a születésnapomon is dolgoztam, hogy táborban ünnepeltem és volt olyan is, amikor a szüleim épp nem voltak itthon. Viszont a hozzá legközelebbi vasárnap mindig szuper bulival mulatjuk el az időt, értem ezt a vendégseregre és a finomabbnál finomabb ételekre, amiket Anyukámmal közösen készítünk. Sosem az ajándékok miatt szeretem megünnepelni a születésem napját, nekem az számít, hogy olyan emberekkel legyek, akikről tudom, hogy fontos vagyok nekik, úgy ahogy fontosak ők is nekem.


Emlékszem mikor tini koromban vártam, hogy hányan köszöntenek fel pontban éjfélkor vagy hányan írnak az idővonalamra a Facebookon, viszont mára már ez annyira viccesen hangzik, hogy csak fogom a fejem. Persze jól esik, ha valaki felköszönt az interneten keresztül, de tudom, hogy nekik alapjáraton fogalmuk sincs, hogy mikor születtem, egyszerűen csak látják a kiírást és jó fejek akarnak lenni. Jól esik nekem minden nemű kívánság, félreértés ne essék, viszont akinek ténylegesen fontos vagyok, az privát üzenetben, esetleg telefonhívás útján mondja el a jókívánságait.


Az viszont minden évben változatlan, hogy a szülinapomon kicsit csinosabbra veszem a figurát, mind a nagy napon, mind amikor a partit tartjuk. Szerintem fontos, hogy megtiszteljük magunkat ennyivel, hiszen még is csak egy évvel öregebbek lettünk! Ezúttal ezt a csinos, az évszakhoz tökéletesen illő, Bonprix-s felsőt vettem fel. Számomra a sárga jellemzi leginkább az augusztust, hiszen ilyenkor mindig süt a nap, s ez az oroszlánok hónapja is, ami, mint tudjuk, egy tűz jegy, így a meleg árnyalatok csak még inkább passzolnak hozzám. Az anyaga olyan könnyed, hogy észre sem veszem, hogy rajtam van, a teknőspáncélhoz hasonlító gombjai pedig még inkább olyan érzést szolgáltatnak, mintha csak a tengerparton lennénk!


Végül, de nem utolsó sorban, meg kell említenem, hogy szerintem sokan az öregedést egy rossz dolognak élik meg, de szerintem minél több születésnapja van egy embernek, annál több mindent tapasztal meg a világból, annál több kalandra és csodálatos pillanat megélésére van lehetősége, amit nem tud tőle elvenni senki. Szerintem büszkének kell lennünk az életkorunkra (egy nőnek főleg!), hiszen, ha jó pár év múlva visszatekintünk majd, akkor elmesélhetjük mindazt, amit letettünk az asztalra. Ameddig pedig csak fiatalabbnak néznek bennünket, addig a legjobb! ;)


Nektek mikor van a születésnapotok? Hogy szoktátok tölteni?


Ölel, Brigi♥


*A felsőt a Bonprix csapatától kaptam ajándékba a posztban való bemutatásért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...