2018. március 13., kedd

BULLET JOURNAL | Mivel csinálom?



Sziasztok!

Sokan szoktátok szeretni a Bujo-s bejegyzéseket, ezért arra gondoltam, hogy csinálok egy kétrészes sorozatot, amiben megmutatom Nektek, hogy mivel és hogyan csinálom én hónapról hónapra a minimalista naplómat. Említettem már a februáros bejegyzésben, hogy számomra ez nem megy olyan gyorsan, mint az igazi guruknak, hiszen egyszerre ritkán áll össze a kép, egyszerűen nem látom át a helyzetet annyira, hogy egyben megalkossam a hónapot. A márciussal is csak tegnap lettem kész, s nem azért, mert nem volt meg hozzá mindenem, hanem azért, mert gőzöm nem volt például a mood tracker kinézetértől, aztán persze jön egy két ihlet morzsa és máris bele lendülök az alkotásba. Pinteresten és YouTube-on szoktam nézelődni, ha inspirációra vágytok mindenképpen ajánlom Amanda csatornáját, mert valami eszméletlen egyszerűen tud gyönyörűt alkotni. 
Mikor elkezdtem csinálni nem éppen voltam a toppon, ezért sem lett az első pár hónap olyan szép, mint szerettem volna, aztán mikor átléptünk 2017-be már egészen kiforrott a dolog, sőt mikor már a Leuchtturm-be kezdtem bele már mindent úgy gondoltam, hogy tökéletesen fogok csinálni (persze nem így van most se, de az ember mindig hibázik, s nem azért mert ügyetlen, egyszerűen csak kellenek a kudarcok, hogy valami jobbat tudjunk kihozni magunkból). Viszont talán mostanra állandóvá váltak az eszközök és kellékek, amikkel alkotni szoktam hétről hétre, bár színekkel és washikkal bővülni szoktam, most mégis úgy érzem eléggé teljes a repertoárom ahhoz, hogy segíthessek Nektek, ha elkezdenétek egy ilyet vagy akár fejleszteni szeretnétek a Ti táratokat. 


Legfontosabbak a legnyilvánvalóbb dolgok, maga a füzet, amiből igazából nem azt mondom, hogy vegyétek meg a legdrágábbat, hiszen én is egy IKEA-s füzetbe kezdtem el csinálni, ami teljesen jó is volt, csak Dani meglepett a mostanival és nem bírtam ki, hogy ne rondítsak bele az üres lapokba. 
A Leuchtturm pontozott kiadása nekem nagyon bevált, nagyon könnyű bele dolgozni a pontok miatt és sokkal kevésbé üt át a lapokon a használt írószer, mint a másiknál. Mindenképpen a lapok vastagságát nézzétek, ha füzetet választotok, mert szerintem azon nagyon sok múlik. Engem zavar, ha átüt egyik oldalról a másikra a tinta.

Olló LINK

Először mindig mindent ceruzával rajzolok meg, s miután elégedett vagyok, kiradírozom a segédvonalakat. Az ollóval szoktam elvágni a washit, vagy ha nem tudom rendesen, mert nem fér oda, segítségül hívom a szikémet. A Kores márkájú (látszólag hibajavítónak tűnő dolog) egy rolleres ragasztó, aminek nagy hasznát vettem a mood tracker elkészítésénél most, majd április elején meglátjátok miért. ;) A vonalzó a pontok ellenére is sokat segít, s a toll az, amit már egészen régen használtam, mert picit folyik a lapon. :/ Mostanában inkább fekete stabilo-val szoktam a körvonalak megcsinálni.


Amiket én már a Bujo-zás előtt is gyűjtöttem azok a tűfilcek voltak, s mostanra nem azt mondom, hogy az összes szín megvan, de a legtöbb igen. Szerintem ezekkel lehet a legjobban színezni, nem ütnek át annyira a papíron a vékony hegyük miatt, s pont ez kell a pontos rajzokhoz is. 0,4 mm szerintem tökéletes!


A tűfilcek mellett a szövegkiemelőket is nagyon szeretem, s mióta a Stabilo kiadta a pasztell árnyalatait, azóta nem tudok betelni velük, ebből sincs meg ugyan mind a 6 (azt hiszem 6) szín, de addig nem is szeretnék többet, míg a másikokat úgy érzem, hogy elég világosak. Azt a két vékony ősrégit -talán a Papámtól kaptam jó pár évvel ezelőtt- viszont nem szerettem csak a rikítóakat használni a suliban, úgyhogy elsuvasztottam, idáig. :D

Virágos/Szürke tájas LINK
Zöld leveles/Őszi leveles LINK
Rókás LINK
Állatos/ Karácsonyi LINK
Arany virágos LINK

A washik adják szerintem a hónapoknak az igazi hangulatát, nagyon szeretem őket, legtöbbet Aliexpressről rendeltem pár centért, de van olyan, amit Dani vett nekem a Tiger-ben (Halloween-es), és van Auchanos (utolsó előtti kép) és Lidl-ös (utolsó kép) is. Imádom őket, tökéletesen kiegészítik a lapokat, s legtöbbször ezekhez igazítom a designt is.

doboz LINK
Egyébként, ha éppen nem használom ezeket a dolgokat, akkor egy egyszerű IKEA-s dobozban tárolom őket, több olyan dologgal is, amiket használok a bujohoz, viszont iszonyat ritkán.

Remélem tudtam Nektek egy kicsit segíteni, de a másik rész szerintem jobban fog Nektek segíteni, amiben elmondom, hogy hogyan csinálom meg a dolgokat benne. :) 
Sok ölelés, Brigi♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...